Završen konkurs: Zaposlili 455 radnika

Republički geodetski zavod završio je postupak izbora 455 novih zaposlenih od 26.000 prijava, započet raspisivanjem javnog konkursa aprila prošle godine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

14:40

Završen konkurs: Zaposlili 455 radnika
Foto: Thinkstock

To je najveći konkurs za zapošljavanje koji je do sada organizovala jedna državna institucija, navedeno je u saopštenju koje je potpisao Boro Drašković direktor RGZ i gde je rečeno i da su preko ovog konkursa "mnogi mladi stručnjaci u oblasti geodezije, prava i informatike dobili priliku da budu nosioci promena i stvaranja katastra za 21. vek".

Objašnjava se i da je prosek starosti zaposlenih u RGZ do sada bio preko 50 godina, a da državni katastar prvi put zapošljava posle gotovo 10 godina.

"Posao su dobili kandidati koji su pokazali najbolje stručno znanje i poznavanje rada na računaru", navedno je u saopštenju i dodake se da je "poseban izazov bio je pažljivo obraditi svaku prijavu i ceo postupak obaviti transparentno u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima".

Na veb sajtu RGZ-a tokom trajanja selekcije kandidata, objavljivane su informacije o toku konkursa, postavljeni materijali za pripremu kandidata za proveru stručnog znanja i redovno je ažuriran raspored testiranja, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: