Bahato: Očišćena deponija opet zatrpana otpadom VIDEO

Veliki problem u gradu predstavljaju divlje deponije. Neodgovorne firme i bahati sugrađani često koriste određene površine kao smetlište.

Srbija

Izvor: B92, Prva TV

Nedelja, 17.03.2019.

09:42

Bahato: Očišćena deponija opet zatrpana otpadom VIDEO
Foto: Prva TV

I pored redovnog čišćenja, deponije se ponovo pojavljuju i to uglavnom na istim mestime. Na teritoriji glavnog grada Srbije ima čak 400 zelenih površina koje su zatrpane građevinskim šutom, starim nameštajem, plastikom, leševima životinja...

Ove godine se organizuje akcija "Prolećno uređenje grada Beograda", čiji je cilj uklanjanje smetlišta i divljih deponija, prensi Prva TV.

Radnici "Čsitoće" i "Zelenila" počeli su uređenje lokacije na Čukaričkoj padini.

"Ovde se nažalost situacija ponavlja. Ovu lokaciju na Čukarici smo smo pre 14 meseci potpuno očistili. Sada ovde ima nekoliko desetina hiljada kubika smeća. Krivci su nesavsni pojedinci i izvođački građevinskih radova", objašnjava gradski sekretar Darko Glavaš.

Glavaš je apelovao da sugrađani Beokom servisu prijave divlje deponije.

"U prethodnom periodu samo od građana dobili informaciju za 280 lokacija gde se nalazi otpad. Ovo je akcija koju su kreirali građani. Baš na osnovu njihove inicjative prethodnih godina očišćeno je 1.700 lokacija", zaključuje Glavaš.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: