"Obnavljamo deonice, sve će izgledati kao pista"

Predsednik Aleksadnar Vučić najavio je da će biti obnovljene dve deonice puta Negotin - Zaječar, u dužini od 12,5 kilometara.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 16.03.2019.

13:35

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Radićemo puteve u ovom kraju. Dve deonice koje su loše na putu Negotin - Zaječar, od 12,5 km već su u planu. Tako da će sve da izgleda kao pista", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska Rogljevačkih pimnica kod Negotina.

On je naveo da će u narednom periodu biti uloženo pet do sedam miliona evra u kraj između Smedovačkih, Rogljevačkih i Rajačkih pimnica, gde će biti uređeni putevi, odmorišta i autoparkovi.

Takođe, istakao je da Rajac svakako dobija vodovod i kanalizaciju, a da će se zatim raditi i projekat za Rogljevo i za Smedovačke pimnice.

"Promenićemo izgled ovog dela Negotina. Pokušavamo da deo ljudi ostane ovde, da žive i da mogu da zarađuju. To nije bio slučaj u prethodnih 70 godina", rekao je Vučić.

Konstatovao je da je kraj koji je posetio veoma lep, ali siromašan, te da su ulaganja neophodna. "Ja ću doći za četiri-pet meseci, da obiđem sve i vidim šta smo uradili i napravili. A, videće se šta smo ovde uradili i kako će Bor da izgleda, a kako je izgledao do pre nekog vremena", rekao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić počeo je posetu Borskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", obilaskom pogona topionice bakra "Zijin Bor Cooper".On je izjavio da će kompanija Ziđin ove godine uložiti 160 miliona evra u Rudarsko-topioničarski basen (RTB) u Boru, kao i da očekuje, u narednih nekoliko godina, ulaganje od dve milijarde evra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: