"Do kraja nedelje Beograd će imati 300 novih sadnica"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je u gradu od 2014. do danas posađeno oko 22.000 stabala i da će ove godine biti posađeno više od 4.500 novih.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 15.03.2019.

17:22

Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Kako je naveo, već do kraja nedelje Beograd će imati 300 novih sadnica, što je, tvrdi, dvaput više nego što je posečeno na trasi gondole. Sadnja je, navodi, počela juče u parku Ušće i predviđeno je da traje tri dana.

JP Skijališta Srbije je kao deo nadoknadu za posečena stabla u okviru realizacije projekta beogradske gondole obezbedilo 25 miliona dinara za sadnju novih stabala, od kojih je deo usmeren na ovu sadnju, rekao je Radojičić i dodao da to pokazuje da su gradu važni kapitalni projekti, koji će, kako kaže, izmeniti sliku našeg grada i kvalitet života sugrađana.

On je rekao i da Zelenilo Beograd ima u planu i da pored novih sadnica ove godine izgradi ili sanira 26 dečjih igrališta, 20 sportskih terena, 10 teretana na otvorenom, pet parkova za pse, kao i desetine staza i šetališta.

Prvi čovek grada je naglasio da će žičara od Ušća do Kalemegdana biti novo prevozno sredstvo, ali i turistička atrakcija, kakvu imaju mnogi svetski gradovi poput Londona, Singapura, Rio de Žaneira, Budimpešte, Ljubljane i Barselone.

Osim toga, kako je primetio, izgradnjom gondole vlast ispunjava predizborno obećanje građanima, koji su, kaže, između ostalog i zbog gondole, dali poverenje i podržali listu SNS-a "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: