Nemci opet vape: Srbi, konkurišite, javite se za posao

Kompanije iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana dobile su poziv da konkurišu za posao dobavljača za nemačke kompanije.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Te kompanije bi tako trebalo da postanu deo regionalnog projekta koji se ove godine održava 6. juna u Dortmundu.

Poziv za učešće u regionalnom B2B projektu "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana" koji se sprovodi već petu godinu, uputile su Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), Privredna komora Srbije (PKS), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V).

Preko 50 nemačkih kompanija već je potvrdilo svoje učešće u projektu, čiji je cilj da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih privrednih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju AHK.

Zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za auto-industriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Profili zainteresovanih nemačkih kompanija dostupni su na sajtu AHK Srbije, na kojem se nalazi i formular za prijavu. Rok za dostavljanje prijave je 29. mart.

Projekat i skup u Dortmundu realizuju se pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke, u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća Nemačke.

strana 1 od 258 idi na stranu