SAD i UK zainteresovane: Gradnja Moravskog koridora počinje na leto

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Behtel-Enka.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Sastanku su prisustvovali predstavnici i finansijskih institucija U.S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America i UK Finance, sa kojima je razgovarao o realizaciji projekta Moravski koridor.

Vučić je rekao da očekuje da izgradnja koridora počne u najkraćem roku, odnosno već u trećem kvartalu ove godine, do kada je neophodno završiti projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju.

Tokom susreta, predsednik je razgovarao sa predstavnicima finansijskih institucija i o modelima finansiranja ovog projekta, očekujući najpovoljnije uslove kreditiranja.

Vučić je dodao da je paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora u planu i opremanje tri industrijske zone duž autoputa od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju, s obzirom na to da spaja koridore 10 i 11.

Sastanku su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot, ambasador Velike Britanije Denis Kif, potpredsednica Vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar finansija Siniša Mali.

strana 1 od 258 idi na stranu