Asfalt u najdužem tunelu u Srbiji, na najtežoj deonici Evrope FOTO

Asfaltiranje desne cevi u tunelu Manajle u Grdeličkoj klisuri je počelo, a radovi će biti završeni do kraja ovog meseca.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2019.

15:50

Asfalt u najdužem tunelu u Srbiji, na najtežoj deonici Evrope FOTO
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Tunel Manajle je najduži tunel u Srbiji sa 1.808 metara, a direktor sektora za upravljanje i izgradnju u Koridorima Srbije Aleksandar Senić uverava da će ovaj tunel biti najbezbedniji u Srbiji.

"Radimo asfaltiranje desne cevi tunela Manajle, a u isto vreme radimo i eletromašinko opremanje u levoj cevi ovog tunela. Svi građevinski radovi u tunelu Manajle biće gotovi do kraja marta, a radovi na elektromašinskom opremanju tunela će biti završeni do kraja aprila", rekao je Senić.

Trasa kroz Grdeličku klisuru je u građevinskom smislu već 99,64 odsto završena, dodaje Senić.

"To znači da od 26,2 kilometara, koliko je duga trasa kroz klisuru, već imamo u potpunosti završeno 24 kilometra".

Trenutno se rade tri tačke, kada su u pitanju kosine, na Kosini 2 se završava galerija, a radovi se izvode i na Kosini 6 i potpornoj konstrukciji M2. Nakon postavljanja asfalta u desnoj cevi tunela Manajle, slede radovi na njegovom opremanju.
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ
Čitava trasa kroz Grdeličku klisuru podeljena je inače na šest lotova, na kojoj radi šest glavnih izvođača, od toga jedan izvođač pokriva tunel Predejane i tunel Manajle, a ostali izvođači rade na otvorenom delu trase budućeg auto-puta.

Odgovorni izvođač radova u tunelu, iz firme Integral inženjering, Miloš Popović kaže da je zaključno sa današnjim danom asfaltirano 13,5 hiljada kvadrata sa oba sloja asfalta te da je reč o završnoj fazi radova.

Preostaje, dodaje, da se uradi takozvani habajući sloj i asfaltiranje poprečnih prolaza u tunelu Manajle.

"Svakog dana na ovom gradilištu je angažovano više od 100 radnika i radi se po potrebi u dve smene, a radovi moraju biti završeni do kraja meseca, što će i biti", poručio je Popović.

Iz Koridora dodaju da će ukupni građevinski radovi na ovoj deonici biti završeni pred početak leta i turističke sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: