"Velika zainteresovanost za auto-put BG-Surčin"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa direktorom kompanije Čajna roud end bridž korporejšn (CRBC) Du Fejem.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.03.2019.

13:05

Foto: Thinkstock

Tema razgovora bila je realizacija velikih infrastrukturnih projekata koje Ministarstvo sprovodi sa ovom kineskom firmom.

Mihajlović je istakla da dve države imaju odlične bilateralne odnose koji se ogledaju i u dobroj saradnji sa kompanijom CRBC, te da Vlada Srbije započinje novi investicioni ciklus vredan pet milijardi evra i da ima mnogo prostora za buduću saradnju sa CRBC-om.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo, bilo je reči o nastavku izgradnje Koridora 11 od Preljine do Požege, gradnji auto-puta Surčin-Obrenovac, ali i zajedničkoj saradnji na izgradnji Fruškogorskog koridora i železničkog Koridora 10 od Beograda do granice sa Makedonijom, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Pored otpočinjanja radova na deonici auto-puta od Preljine do Požege, za nas su izuzetno važni železnički Koridor 10 od Beograda do makedonske granice, izgradnja Fruškogorskog koridora i izrada projektno-tehničke dokumentacije za završetak Koridora 11 od Požege do Boljara. Uveravam vas da sa strane Vlade Srbije i Ministarstva koje vodim postoji otvorenost za nastavak uspešne saradnje i da je Ministarstvo gradjevinarstva mesto odlučivanja za sve infrastrukturne projekte", rekla je ona.

Mihajlović je istakla i da postoji velika zainteresovanost za projekat izgradnje auto-puta Novi Beograd-Surčin, kao i da je veoma zadovoljna kako napreduju radovi na deonici Surčin-Obrenovac.

Du Fej je zahvalio Mihajlović na posvećenosti infrastrukturnim projektima i rekao da će radovi na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege početi početkom aprila i da je ova kineska kompanija zainteresovana za izgradnju brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma (Fruškogorski koridor).

"Znamo koliko je za vas važna železnica, u najskorijem roku ćemo započeti pripremu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju pruge Beograd-granica s Makedonijom. Povezivanje regiona dobro je za Srbiju i njene gradjane. Uveravam vas da ćemo i ubuduće raditi po najvišim standardima i očekujem da prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vas Pekingu u aprilu ove godine potpišemo neophodne ugovore za projekte o kojima smo danas govorili", rekao je Du Fej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: