Beograd dobija još jednu fontanu

Na Cvetnom trgu u Beogradu biće izgrađena fontana koju će donirati kompanija "Voda voda".

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.02.2019.

14:01

Beograd dobija još jednu fontanu
Foto: Tanjug/Beoinfo

Ugovor o donaciji fontane potpisali su u Starom dvoru zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kreator brenda "Voda voda" Vojin Đorđević i generalni direktor te kompanije Dejan Margetić.

Vesić je u ime Skupstine grada Beograda zahvalio kompaniji "Voda voda" što su se odazvali pozivu da učestvuju u akciji izgradnje 54 fontane u Beogradu.

Podsetio je da je prošle godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da se u Beogradu izgradi 54 fontane.

"Mi smo uradili analizu gde je sve moguće izgraditi fontane i počeli smo sa realizacijom ove ideje. Do sada je izgrađeno nekoliko fontana, a prva je fontana u ulici Strahinjića bana", rekao je Vesić.

Osim toga, naveo je da je jedna fontana izgrađena i u dvorištu Prihvatilišta za decu u Ulici Živka Davidovića, koje je otvoreno 25. februara.

Trenutno se projektuje novih 11 fontana, a jedna od njih će biti kod Bogoslovije, gde će se nalaziti i jedna umetnička skulptura, rekao je Vesić i dodao da će ta fontana biti donacija Naftne industrije Srbije.

"Neke fontane će biti finansirane iz budžeta, a za neke ćemo tražiti donatore. Drago nam je što je 'Voda voda' prva kompanija koja se javila da donira fontanu", rekao je Vesić i dodao da će fontana na Cvetnom trgu biti prelepa.

Vrednost donacije je oko 150.000 evra, istakao je i zahvalio kompaniji "Voda voda" što deo svoje zarade ulaže u društveno odgovorne projekte i Beograd.

Vesić je pojasnio da fontana na Cvetnom trgu neće biti velika kao ona na Slaviji, ali će biti fontana kakve u Beogradu nema, a kakve su u svetu sada popularne - parterna fontana po kojoj će ljudi moći da hodaju.

Vesić je još jednom zahvalio kompaniji "Voda voda" jer su uradili dobru stvar za Beograd i pozvao ih da u skladu sa svojim mogućnostima nastave da pomažu grad, a druge kompanije koje posluju u glavnom gradu da slede njihov primer.

Kreator brenda "Voda voda" Vojin Đorđević je rekao da, kada su dobili mogućnost da budu deo modernog razvoja Beograda tako što će donirati jednu od 54 fontane, uopšte nisu imali dilemu da žele da budu uključeni u to.

"Za mene su fontane simbol sreće. One predstavljaju nešto što prevazilazi pojam ulepšavanja gradova jer su pre svega izvor vode, a voda je izvor života", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: