"Bilo više paučine nego ljudi - Niš sad postaje sedište"

Vlada će razvijati regionalne aerodrome u zemlji i Niš, u kome se nalazi drugi po veličini aerodrom, postaće sedište preduzeća Aerodromi Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.02.2019.

12:33

Foto: Thinkstock, ilustracija

To je izjavila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i istakla da će država nastaviti da ulaže u niški aerodrom sa ciljem da postane rezervni za aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

"Niš je postao mesto račvanja auto-puteva, železnice i grad u kome se nalazi drugi po veličini i strateški veoma važan aerodorm", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Vlada Srbije je ulagala u niški aerodrom, uložiće još 240 miliona dinara i plus izgradnja tornja će koštati pet miliona evra, navela je Mihajlović.

Mi smo pre nekoliko godina formirali preduzeće Aerodromi Srbije da bi razvijali aerodrome, a tada je na niškom aerodromu bilo "više paučine nego ljudi", istakla je ona.

Mihajlovićeva je rekla da sada na niškom aerodromu ima 300.000 putnika godišnje i da će biti nastavljena ulaganja kako bi ih bilo još više, kao i da će do juna biti potpuno operativan aerodrom "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva i za civilni avio-saobraćaj.

"Želimo da Aerodromi Srbije bude operataer svim novim aerodromima, a imaćemo ih još. Sedište je prvo bilo u Beogradu, ali nema potreba da to bude Beograd. Sedište Aerodroma Srbije će biti u Nišu, budući da nam se u Nišu nalazi niški aerodrom i da hoćemo da razvijemo regionalne aerodrome", naglasila je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: