Udruženja banaka Srbije ima novog generalnog

Upravni odbor Udruženja banaka Srbije izabrao je Vladimira Vasića za novog generalnog sekretara, koji će na toj funkciji zameniti Veroljuba Dugalića.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 23.02.2019.

15:57

Udruženja banaka Srbije ima novog generalnog
(Foto: Thinkstock)

Kako se podseća u saopštenju UBS-a, Dugaliću je na toj funkciji istekao mandat u novembru 2018. godine, koji je potom privremeno produžen do novog izbora generalnog sekretara.

Vladimir Vasić ima više od 15 godina profesionalnog iskustva u finansijskom i privatnom sektoru, uključujući poslove rukovodioca koje je obavljao na različitim pozicijama u nekoliko banaka, osiguravajućim društvima, kao i u društvu za upravljanje investicionim fondovima.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Bankarstvo, finansije i osiguranje, a tokom profesionalnog razvoja je pohadjao brojne treninge u domaćem i internacionalnom okruženju na teme planiranja i donošenja strateških odluka, kreditnih i drugih rizika u poslovanju banaka, kao i iz domena upravljanja projektima, timovima, kvalitetom, promenama, itd.

Izborom novog generalnog sekretara Upravni odbor Udruženja banaka Srbije nastojaće da, na čvrstim temeljima dosadašnjih uspeha, osnaži i unapredi dijalog i saradnju sa svim relevantnim institucijama i akterima na bankarskom i finansijskom tržištu, kao i da sa novom energijom modernizuje rad na ostvarivanju zajedničkih interesa svih banaka, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: