"Šeik uložio značajno, bolji život čeka Rašku"

Otvaranje fabrike "Lus s protect" u Raški doprineće unapređenju standarda u oblasti zaštite na radu, ali i boljem životnom standardu građana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

To je poručio ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubarak Said Buršaid Al Daheri.

On je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja fabrike, kojem je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić, a u koju je, kaže, značajna sredstva uložila Fondacija šeika Mohameda bin Zajeda.

"Predsednik Vučić dao nam je smernice u koji deo Srbije treba investirati, podstaći ekonomski razvoj, otvoriti nova radna mesta i stvoriti bolje uslove za život", rekao je ambasador.

Al Daheri je poručio da će UAE nastaviti da ulažu u ovaj projekat i izrazio uverenje da će na to unaprediti standarde u oblasti zaštite na radu, ali i životni standard građana ove regije.

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić podsetio je da je u septembru 2016. godine tadašnji premijer Aleksandar Vučić postavio kamen temeljac za izgradnju te fabrike i zahvalio svima koji su pomogli u izgradnji tog pogona.

"Naša opština ima čime da se pohvali, a sve smo postigli pod vođstvom sadašnjeg predsednika Srbije, verujući u ono što on radi, a on nam je davao vetar u leđa da projekte sprovedemo u delo", naveo je Rakitić.

Zahvalio je rukovodstvu kompanije na tome što je, kako kaže, na pravi partnerski način, zajedno sa opštinom, prepoznali društvenu odgovornost i ozbiljnost ovog projekta.

Dodao je da su u novembru prošle godine počele obuke radnika i da je opština Raška izdvojila značajna sredstva za prekvalifikacije prepoznajući potencijale i potrebe za radnim mestima.

Na otvaranju pogona Lus s protect istaknuto je da je reč o prvoj novoj fabrici izgrađenaoj u Raški u poslednjih 30 godina sa ciljem da doprinese rastu životnog standarda i smanjenju stope nezaposlenosti na području te opštine.

strana 1 od 269 idi na stranu