"Šeik uložio značajno, bolji život čeka Rašku"

Otvaranje fabrike "Lus s protect" u Raški doprineće unapređenju standarda u oblasti zaštite na radu, ali i boljem životnom standardu građana.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 23.02.2019.

08:47

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

To je poručio ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubarak Said Buršaid Al Daheri.

On je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja fabrike, kojem je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić, a u koju je, kaže, značajna sredstva uložila Fondacija šeika Mohameda bin Zajeda.

"Predsednik Vučić dao nam je smernice u koji deo Srbije treba investirati, podstaći ekonomski razvoj, otvoriti nova radna mesta i stvoriti bolje uslove za život", rekao je ambasador.

Al Daheri je poručio da će UAE nastaviti da ulažu u ovaj projekat i izrazio uverenje da će na to unaprediti standarde u oblasti zaštite na radu, ali i životni standard građana ove regije.

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić podsetio je da je u septembru 2016. godine tadašnji premijer Aleksandar Vučić postavio kamen temeljac za izgradnju te fabrike i zahvalio svima koji su pomogli u izgradnji tog pogona.

"Naša opština ima čime da se pohvali, a sve smo postigli pod vođstvom sadašnjeg predsednika Srbije, verujući u ono što on radi, a on nam je davao vetar u leđa da projekte sprovedemo u delo", naveo je Rakitić.

Zahvalio je rukovodstvu kompanije na tome što je, kako kaže, na pravi partnerski način, zajedno sa opštinom, prepoznali društvenu odgovornost i ozbiljnost ovog projekta.

Dodao je da su u novembru prošle godine počele obuke radnika i da je opština Raška izdvojila značajna sredstva za prekvalifikacije prepoznajući potencijale i potrebe za radnim mestima.

Na otvaranju pogona Lus s protect istaknuto je da je reč o prvoj novoj fabrici izgrađenaoj u Raški u poslednjih 30 godina sa ciljem da doprinese rastu životnog standarda i smanjenju stope nezaposlenosti na području te opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: