Vučić posetio etno-selo "Bogut" - doček uz gibanicu i slaninu FOTO

Bogutovac -- Predsednik Aleksandar Vučić, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", posetio je Bogutovac, gde je obišao etno-selo "Bogut".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Pročitajte i:

- Vučić: Svakoga dana nam prete, a naša poruka je jasna FOTO

- Vučić obećao medicinskim sestrama: Plate veće, da ostanete u Srbiji

- Vučić u Mojoj sobi: Od 4 do 119 radnika, 2.000 kreveta mesečno FOTO

- Vučić: Porodične firme budućnost, država pomaže do 50%

Predsednika su dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, porodica Filipović, koja je vlasnik etno-sela, predsednik Mesne zajednice Bogutovac Milan Pantović, meštani i vlasnici drugih etno-kuća iz okoline.

Vučić je dočekan tradicionalo, uz hleb i so, a nakon što se rukovao sa okupljenima, prišao i pomilovao malog Andreja, starog 19 meseci, kojeg je jedan od meštana držao u naručju.

Predsednik je obišao jednu od brvnara, nakon čega je u sali za ručavanje, koja se nalazi u sklopu etno sela, sa meštanima razgovarao o ulaganjima u etno-turizam.

Za Vučića je bilo pripremljeno posluženje, specijaliteti kuće, gibanica, slane kiflice, domaće suvo meso, slanina, proja, pohovane palačinke...

Etno-selo "Bogut" vlasništvo je porodice Filipović, a čine ga tri brvnare apartmanskog tipa zajedno sa starom kućom preuređenom za smeštaj gostiju, salom za ručavanje, mini-farmom, voćnjakom i baštom.

Ranije danas, Vučić je u Vrnjačkoj Banji obišao Doma zdravlja "Nikola Džamić" i štandove sa rukotvorinama udruženja "Zlatne niti", nakon čega je u Kraljevu obišao proizvodni pogon fabrike kreveta "Moja soba".

Posle Bogutovca, krenuće u Rašku, gde će u Kasarni "Stefan Nemanja" razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije, a zatim svečano otvoriti fabriku Luš Protect.

Nakon toga odlazi u Tutin, gde će obići Tehničku školu i Gimnaziju i imati sastanak sa lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Posle Tutina, odlazi u Kraljevo, gde će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma "Morava" za civilni i vojni saobraćaj i, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, obratiti se građanima.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

strana 1 od 269 idi na stranu