Raspisan konkurs: Pomoć za 56 srpskih preduzeća

Beograd -- Raspisan je javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Broj osoba sa invaliditetom koje su zaposlene u preduzećima, kao i kategorija kojoj pripadaju, biće osnovni kriterijum za raspodelu sredstava. Pravilna raspodela i transparentnost ostaju prioritet našeg rada, a spisak svih preduzeća kojima će biti odobrena sredstva, sa tačnim iznosom sredstava, biće objavljeni na sajtu Ministarstva", rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đordjević.

Ministar kaže da je u Srbiji 56 preduzeća u kojima su angažovane osobe s invaliditetom i u kojima se obavlaj njihova profesionalna rehabilitacija.

Ta preduzeća zapošljavaju 1.684 lica, a od nji su sa invaliditetom 1.134 osobe.

Privatnih je preduzeća medju njima 64 odsto, državnih 32, a u 4 odsto osnivač je civilni sektor.

Ministar kaže i da je sve veći broj preduzeća koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom, kao i da se smanjio broj onih koji su u nekom prethodnom periodu imali finansijskih poteškoća.

"Želimo da sva preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom prevazidju probleme i dobro posluju. Osobe sa invaliditetom pokazale su se kao vredni i odgovorni radnici. Država želi da svim gradjanima pruži iste mogućnosti i da im obezbedi još bolje uslove za život i rad", rekao je Đordjević i dodao da se nada da će sva preduzeća koja su dobila sredstva u ovoj godini, biti zadovoljna podrškom Ministarstva, kao i prethodne godine.

strana 1 od 269 idi na stranu