Novim taksama izgubili bi 2,5 milijarde evra godišnje

Najveća pretnja po profit Folksvagena (VW) u 2019. godini su potencijalne tarife Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.02.2019.

13:11

Novim taksama izgubili bi 2,5 milijarde evra godišnje
Foto: Thinkstock

Zabrinutost za poslovanje VW preko Atlantika je pokazao izvršni direktor te grupacije Herbert Dis za britanski list "Fajnenšel tajms".

"Ponovo postaje napeto. Šteta je što mi iz automobilske industrije to ne možemo da rešimo sami. To više zavisi od pregovora o tarifama između Evrope i SAD", rekao je Dis.

Analitičari londonske kompanije "Evercore ISI" tvrde da bi tarife koštale VW oko 2,5 milijardi evra godišnje, što je oko 13 posto očekivane zarade te grupacije.

"U najgorem slučaju, to bi verovatno bilo blizu te realne cifre", naveo je Dis povodom ove procene londonske kompanije, prenosi Rojters.

Procenjuje se da će poverljivi izveštaj američkog Ministarstva trgovine, poslat minulog vikenda predsedniku Donaldu Trampu, otvoriti američkom lideru put za pretnje tarifama od 25 odsto na uvozne automobile i auto-delove, pod izgovorom da taj uvoz predstavlja pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: