Počinje prekvalifikacija za najperspektivniju granu privrede

Više od 400 ljudi započelo je obuku i prekvalifikaciju za rad u IT sektoru.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2019.

13:08

Počinje prekvalifikacija za najperspektivniju granu privrede
Foto: Thinkstock

Prekvalifikacija se održava u okviru trećeg kruga programa koji organizuju Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), saopšteno je danas iz Vlade.

Treći krug obuke biće organizovan za zaposlene kandidate koji žele da promene karijeru i zaposle se u IT sektoru.

U tom krugu prijavljeno je 4.000 kandidata, testirano 2.000 njih, a najboljih 411 dobilo je priliku da pohađa obuku koja će biti organizovana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu i Čačku.

Kancelarija za IT i elektronsku upravu je, u partnerstvu sa UNDP, u okviru trećeg kruga programa prekvalifikacija za IT sektor u novembru raspisala poziv za kandidate koji su zaposleni, a nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima.

U okviru programa u prva dva kruga obučeno je 800 polaznika, a cilj je ublažavanje nedostatka kadrova u brzorastućem IT sektoru u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Program je pokrenut na predlog Saveta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije, kojem predsedava predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: