"Srbija, zemlja gde se investicija isplati"

Četvrta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture pod nazivom "Razvoj budućnosti" otvorena je u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 21.02.2019.

11:36

Foto: B92

Pomoćnica ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Jovanka Atanacković izjavila je da je broj izdatih građevinskih dozvola 2018. bio veći u odnosu na 2010. za čak 201 odsto.

Prema njenim rečima, to pokazuje da je Srbija prepoznata od strane investitora kao zemlja u kojoj se investicija isplati, što pokazuje i napredak Srbije na Duing biznis lista na kojoj danas zauzima 11. mesto po broju izdatih građevinskih dozvola.

Atanackovićeva je navela da je Srbija u oktobru prošle godine oborila i rekord u broju izdatih građevinskih dozvola, 2.137 samo u tom mesecu.

Osim toga, pomoćnica ministarke navodi da je u Srbiji trenutno postoji i 40.000 aktivnih gradilišta.

Brže izdavanje građevinskih dozvola jedan je od glavnih faktora koji je uticao na povećani broj investicija u Srbiji, kaže Atanacković, i dodaje da je Srbija 2015. bila na 186. mestu po izdavanju građevinskih dozvola, a danas je na 11.

"Mislim da je jedan od važnih preduslova za privlačenje investicija, osim dobrih pravnih okvira, i dobra infrastruktura", podvukla je Atanackovićeva i dodala da je u Srbiji od 2014. izgrađeno 300 kilometara putne infrastrukture i rekonstruisano 500 kilometara železničke.

Osim rekonstrukcije pruga, navela je, Srbija je obnovila železničke centre i kupila nove vozove.

Konferencija u Beogradu ima za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti nekretnina i infrastrukture u Srbiji i širem region.

Događaju prisustvuje više od 250 relevantnih učesnika iz velikih agencija za nekretnine, građevinskih firmi, finansijskih institutcija, kompanija iz javnog sektora…

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Privredne komore Srbije, Ambasade Izraela u Srbiji, Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije, Društva procenitelja Srbije, Klaster nekretnina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: