Gotov proces: Telenor banka prodata

PPF grupa završila je proces kupovine 100 odsto vlasništva u Telenor banci od Telenor grupe, nakon što je prethodno dobila neophodnu regulatornu saglasnost NBS.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.02.2019.

10:55

Gotov proces: Telenor banka prodata
(Foto: Thinkstock)

Kako se navodi u saopštenju Telenora, "transakcija predstavlja prirodni korak PPF grupe na tržištu Srbije, posle prošlogodišnjeg preuzimanja Telenorovih telekomunikacionih kompanija u centralnoistočnoj Evropi, tačnije u Mađarskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori".

Telenor banka bila je deo Telenor grupe od 2013. godine, nakon preuzimanja KBC banke u Srbiji.

U septembru 2014. godine, banka je promenila ime u Telenor banka, a specijalizovana je za pružanje onlajn finansijskih usluga "i predstavlja prvu potpunu mobilnu i onlajn banku u Srbiji".

Telenor banka, objašnjavaju, svoje usluge pruža primarno klijentima Telenora, a trenutno ima više od 400.000 klijenata i na kraju 2018. godine upravljala je aktivom vrednom 135 miliona evra.

PPF grupa investira u više različitih segmenata tržišta, kao što su bankarstvo i finansijske usluge, telekomunikacije, mašinstvo, biotehnologija, osiguranje, nekretnine i poljoprivreda.

Ta grupa prisutna je na tržištima Evrope, Rusije, SAD i Azije, i raspolaže imovinom u vrednosti od skoro 38 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: