Priština: "Dugove posle devedesetih ne priznajemo"

Privremene prištinske institucije ne prihvataju dugove posle devedesetih, koje je Srbija uzimala za rat u ime Kosova, izjavio je ministar finansija Bedri Hamza.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.02.2019.

15:31

Priština:
Foto: Thinkstock

Hamza tvrdi da je Priština preuzela sve obaveze za međunarodne dugove koji su, kako kaže, fakturisani i potvrđeni originalnim dokumentima.

"Kosovo preuzima sve finansijske obaveze koje su legitimna tela ratifikovala, od kojih je jedan kredit Svetske banke koji smo dogovorili i plaćamo. Za dugove koji su se pokazali kao kosovski, jer Kosovo prihvata međunarodne obaveze“, rekao je Hamza reagujući na izjavu potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je Srbija do sada otplatila 700 miliona evra kosovskog duga i da će to nastaviti da radi i ubuduće.

Hamza tvrdi da nikada nije dokazano da su to kosovski dugovi.

"Govorimo o zajmu od Svetske banke, dok za druge finansijske poslove treba pogledati izvorne dokumente od koga su dobijeni, u kom periodu su dobijeni i gde su ratifikovani. Jer, posle devedesetih, Kosovo nema obavezu. Ako su ih uzeli da finansiraju svoje potrebe, za rat u ime Kosova, mi nismo obavezni “, rekao je Hamza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: