Nema spavanja, komšija zida: U Filmskom gradu se sele zbog buke

Stanari dela Ulice kneza Višeslava od letos se nisu naspavali.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 20.02.2019.

09:23

Nema spavanja, komšija zida: U Filmskom gradu se sele zbog buke
th

Problem im pravi bahati komšija, koji je, kako kažu, bez dozvole počeo da zida etažu više na petospratnici pod brojem 124. Od zvuka građevinskih mašina dešavalo se da ne mogu ni noću da se odmore, a pojedini žitelji ovog dela čukaričkog naselja Filmski grad čak su prinuđeni da se odsele, pišu Večernje novosti.

Kako je ispričala jedna od ugroženih stanarki sa pomenute adrese, gradnja je počela još u junu prošle godine. Do danas, ona nije završena, a reč je o velikoj kvadraturi.

Moja porodica imala je nameru da nadogradi sprat, ali smo čekali da se zgrada uknjiži po zakonu i legalizuje - priča za "Novosti" M. M. - Međutim, komšija nas je preduhitrio i započeo je taj posao, i to bez ikakve dozvole. Rekao nam je da se dogovorio sa investitorom naših zgrada.

Umesto u lepo uređeni plato između stambenih višespratnica, komšiluk ima pogled na komunalni šut i građevinske armature. Kako kaže sagovornica lista, možda bi to i bilo podnošljivo, da majstori bar poštuju kućni red.

"Živimo u hororu. Buka je nepodnošljiva. Sa radovima ne prestaju ni vikendom, a dešavalo se čak da su gradili i pod svetlima, noću. U naselju imamo mnogo male dece, oni to teško podnose. U dogovoru sa porodicom, odlučila sam da prodamo stan, moramo da odemo odavde", nastavlja M. M.

Prema rečima ogorčene komšinice, stanari su se organizovali i ceo slučaj prijavili građevinskoj inspekciji Opštine Čukarica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: