Nema spavanja, komšija zida: U Filmskom gradu se sele zbog buke

Stanari dela Ulice kneza Višeslava od letos se nisu naspavali.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
th
th

Problem im pravi bahati komšija, koji je, kako kažu, bez dozvole počeo da zida etažu više na petospratnici pod brojem 124. Od zvuka građevinskih mašina dešavalo se da ne mogu ni noću da se odmore, a pojedini žitelji ovog dela čukaričkog naselja Filmski grad čak su prinuđeni da se odsele, pišu Večernje novosti.

Kako je ispričala jedna od ugroženih stanarki sa pomenute adrese, gradnja je počela još u junu prošle godine. Do danas, ona nije završena, a reč je o velikoj kvadraturi.

Moja porodica imala je nameru da nadogradi sprat, ali smo čekali da se zgrada uknjiži po zakonu i legalizuje - priča za "Novosti" M. M. - Međutim, komšija nas je preduhitrio i započeo je taj posao, i to bez ikakve dozvole. Rekao nam je da se dogovorio sa investitorom naših zgrada.

Umesto u lepo uređeni plato između stambenih višespratnica, komšiluk ima pogled na komunalni šut i građevinske armature. Kako kaže sagovornica lista, možda bi to i bilo podnošljivo, da majstori bar poštuju kućni red.

"Živimo u hororu. Buka je nepodnošljiva. Sa radovima ne prestaju ni vikendom, a dešavalo se čak da su gradili i pod svetlima, noću. U naselju imamo mnogo male dece, oni to teško podnose. U dogovoru sa porodicom, odlučila sam da prodamo stan, moramo da odemo odavde", nastavlja M. M.

Prema rečima ogorčene komšinice, stanari su se organizovali i ceo slučaj prijavili građevinskoj inspekciji Opštine Čukarica.

strana 1 od 269 idi na stranu