Jagodinska pivara upola cene? Čeka se saglasnost Odbora poverilaca

Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D. "Jagodinska pivara" u stečaju, bila je na prodaji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.02.2019.

09:14

Jagodinska pivara upola cene? Čeka se saglasnost Odbora poverilaca
Foto: Thinkstock

Javio se kupac koji je ponudio 50 odsto manju cenu od procenjene vrednosti. U ovakvom slučaju stečajni upravnik je "dužan da pre prihvatanja ponude, dobije saglasnost Odbora poverilaca", izjavio je Tanjugu Igor Draškić iz Centra za licitaciju firmi.

Na odluku Odbora može se čekati i 10 dana.

Agencija za licitiranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju "Jagodinske pivare", po procenjenoj vrednosti od 711 miliona dinara.

Stečajni upravnik je bio "dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko je iznad 50 odsto od procenjene vrednosti", a da dobije saglasnost Odbora poverilaca ako je ispod 50 odsto, stoji u oglasu.

Po ovoj ceni "Pivara" je bila na licitaciji i 4.decembra prošle godine, ali nije bilo kupaca, "niko nije uplatio depozit", koji je onda i sada iznosio 142,2 miliona dinara.

"Jagodionska pivara" je jedna od najstarijih privrednih firmi u Srbiji, osnovana 1852. godine. Privredni sud u Kargujevcu je 24. marta 2016. godine doneo odluku o uvođenju stečaja iz razloga trajne nesposobnosti plaćanja, što znači da je račun stečajnog dužnika u dužoj vremenskoj blokadi.

Tekući račun "Jagodinske pivare" bio je u blokadi od 2.juna 2015. godine za oko 900 miliona dinara.

Zbog ranije najavljene mogućnosti uvodjenja stečaja, svih preostalih 145 radnika pivare se prijavilo za dobrovoljni odlazak uz socijalni program, koga su dobili, rekli su Tanjugu bivši sindikalni rukovodioci ove firme.

Pivara više od godinu i po dana ne proizvodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: