Sufinasiranje populacione politike: Konkurs za gradove i opštine

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Djukić Dejanović pozvala je danas rukovodstva gradova i opština u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

08:44

Sufinasiranje populacione politike: Konkurs za gradove i opštine
Foto: Thinkstock

Gostujući na RTS, ona je lokalne funkcionere pozivala da se do 7. marta prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019. godinu.

Đukić-Dejanović je za Radio-televiziju Srbije rekla da lokalne samouprave u skladu sa svojom situacijom u domenu populacione politike treba da uvide prioritete, kao i da mogu zatražiti odredjene instrukcije kako bi njihova aplikacija bila konkurentnija.

Prema njenim rečima, ove godine aplikacije treba da, izmedju ostalog, budu fokusirane na uskladjivanju rada i roditeljstva, sredstva za mlade roditelje, obezbedjivanje domovima zdravlja opreme za rad na terenu kako bi ginekolozi mogli da odu do mame i bebe.

"Dakle, princip ka mami i ka bebi", kazala je Djukić Dejanović.

Uslov za učešće na konkursu je da lokalne samouprave u svojim budžetima imaju predvidjena sredstva za sprovodjenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: