Uvedena A zona – pola sata 100 dinara VIDEO

U Beogradu danas stupaju na snagu izmene u sistemu parkiranja u glavnom gradu, dosadašnje tri zone imaće nova pravila, a uvedena je i nova A zona.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

08:21

Uvedena A zona – pola sata 100 dinara VIDEO
Foto: Thinkstock

Kako je najavljeno, zonirano je 2.000 novih parking mesta u najužem centru gradu, kao i na Novom Beogradu.

U Čubrinoj ulici u centru Beograda postavljena je ljubičasta tabla koja označava A zonu za parkiranje u kojoj je parkiranje ograničeno na pola sata i košta 100 dinara. Zapravo, to je nekadašnja crvena zona, samo je nekoliko ulica u okolini Kosančićevog venca pripojeno A zoni.

Dosadašnje zone su ostale iste, samo što je omogućeno dodatno produženje, pa će vozači u prvoj, crvenoj zoni moći da se parkiraju sat vremena, a cena za parkiranje je 56 dinara, uz mogućnost produžavanja za pola sata i doplatu od 100 dinara.

U drugoj, žutoj zoni sat je 48 dinara i tu će parkiranje takođe moći da se produži za sat vremena za 180 dinara.

U trećoj, zelenoj zoni sat je 41 dinar, a dozvoljeno produženje biće još sat vremena uz doplatu od 140 dinara.

Kakve su parking zone u drugim gradovima u Srbiji, pogledajte u video-prilogu:

U crvenoj zoni može još pola sata duže

"Naša pretpostavka je da građani zone po bojama lakše pamte, pa su zbog toga tako i podeljene", objašnjava Nikola Marjanović, direktor korisničkog servisa JKP "Parking servis".

Naprvaljene su neke izmene u režimu parkiranja. U crvnoj zoni je produženo parkiranje, pa sada građani mogu da produže parkiranje još pola sata.

"Produženo parkiranje može da se plati pet minuta pre isteka prvog sata", objašnjava Marjanović.

Jedino u ljubičastoj zoni neće biti mogućnost da se produži parkiranje. Stanari koji žive u ovom delu grada mogu da koriste i žutu zonu, koja se nalazi u neposrednoj blizini njihovih domova.

Prema Marjanovićevim rečima, cene su uglavnom ostale iste, kao i ranije.

Na dopusnikim tablama građani mogu da se informišu o cenovniku ovog javnog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: