Tereni iznad retenzije: Kako će izgledati blok 9b na NBG

Nedavno je predstavljen javni plan detaljne regulacije dela bloka 9b, na granici Zemuna i Novog Beograda.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Nacrt plana detaljne regulacije šireg područja Bloka 9b na teritoriji Zemuna i Novog Beograda, koji se, po kanalizacionoj crpnoj stanici postavljenoj ovde, naziva Retenzija, predstavljen je građanima na javnom uvidu u zgradi Gradske uprave.

Površina plana obuhvata 22 hektara, a tu bi u budućnosti trebalo da budu izgrađene dve predškolske ustanove za prijem oko 650 dece, kao i sportski tereni iznad kanalizacione crpne stanice. Planom je predviđena i izgradnja objekata i kompleksa javnih službi.

Ciljevi plana su, kako se navodi u dokumentima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, unapređenje postojeće saobraćajne mreže, oplemenjivanje zelenih površina i povećanje broja parking-mesta.

"Osim površina za stanovanje, planom se predviđa izgradnja objekata i kompleksa javnih službi. Ujedno, prema planiranom broju stanovnika, oko 8.870 na teritoriji plana, potrebno je sagraditi dve predškolske ustanove za prijem oko 650 mališana, dok će deca školskog uzrasta koristiti kapacitete postojećih osnovnih škola u okruženju. Zelena površina na objektu retenzije, odnosno crpne stanice od oko 1,5 hektara, imaće dvojaku funkciju - hidrotehničku i rekreativnu. Iznad retenzije biće omogućena izgradnja sportskih sadržaja - igrališta i terena za rekreativni sport, a koji ne smeju biti zatvorenog tipa", kažu iz Direkcije, prenose Večernje novosti.

strana 1 od 269 idi na stranu