Đorđević: Zaposlićemo nove kadrove u centrima za socijalni rad

U narednom periodu u centrima za socijalni rad biće povećan broj radnika, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đordjević.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2019.

15:29

Đorđević: Zaposlićemo nove kadrove u centrima za socijalni rad
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Prema Đorđevićevim rečima, u centrima za socijalni rad i drugim socijalnim ustanovama zaposliće se novi kadrovi kako bi kvalitet usluge korisnicima tih centara bio bolji, ali će se raditi i na poboljšanju uslova za zaposlene.

On je na sastanku sa zaposlenima u socijalnim ustanovama, gde je predstavljen novi sistem funkcionisanja tih ustanova u informacionom sistemu izvršenja budžeta, naveo da je sastanak oprganizovan s ciljem da centri za socijalni rad i socijalne ustanove, a kad je reč finansiranju, profunkcionišu u punom kapacitetu.

Ministar je rekao da postoji dovoljno novca u budžetu koji se može pravilnmo raspodeliti i uložiti u razvijanje usluga socijalnih ustanova, njihov kvalitet, ali i kvalitet smeštaja i kapacitete ustanova.

Ministar je naveo da je način rada tih ustanova, a koji je važio za neka prošla vremena, sada iza nas, ali da i dalje postoji rizik da se svima dešavaju greške u rasporedjivanju sredstava iz budžeta.

"Ministarstvo finansija ima razumevanja za naše greške i uz njihovu volju postoji način da ispravimo greške", rekao je Đjordjević i istakao da je novi način rada i obaveza države Srbije u pristupanju EU i prema MMF-u.

Dodao je da insistiranje na tome da sve bude u skladu sa zakonom ostaje naša jedina direktiva i nešto čega i dalje moramo da se pridržavamo.

"Ja od toga neću odstupiti ni pedalj", poručio je ministar obraćajući se socijalnim radnicima.

Dodao je da je svestan da je materijalni položaj zaposlenih u socijalnim ustanovama ispod nivoa koji zaslužuje njihov posao i obrazovanje.

"Meni je lično krivo što Zakon o platama i platnim razredima nije zaživeo 1. januara ove godine i što je odloženo za sledeću godinu, jer bi danas imao potpuno drugačiji koncept kada je u pitanju vaš materijalni položaj", rekao je Đordjević.

Ministar je objasnio da je novim zakonom predvidjeno stavljanje zaposlenih u socijalnim ustanovama "na mesto gde pripadaju, rame uz rame sa zanimanjima koja su pandan njima", te naveo da i medicinsko osoblje zaslužuje više nego što danas ima i da je uveren da će se tim zakonom sve to regulisati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: