Raste interesovanje australijskih firmi za Srbiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorkom Australije u Srbiji Rut Stjuart o daljem unapređenju bilateralne saradnje dveju zemalja.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2019.

15:50

Raste interesovanje australijskih firmi za Srbiju
Foto: Tanjug/Slobodan Miljeviæ

Brnabićeva je izrazila nadu da će se pozitivan trend saradnje Srbije i Australije nastaviti i u budućnosti i dodala da je interes Srbije da se intenzivira saradnja u oblasti energetike, privrede, ekonomije i informacionih tehnologija.

Sagovornice su se saglasile o značaju realizacije projekta "Jadar" koji kompanija "Rio Tinto" sprovodi, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ambasadorka Stjuart je dodala da raste zainteresovanost i drugih australijskih firmi za poslovanje u Srbiji.

Premijerka je istakla da su evropske integracije strateški prioritet Srbije i dodala da će se nastavkom reformi obezbediti još povoljniji uslovi za unapređenje ekonomske saradnje između Australije i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: