Kad će novi auto-put u Srbiji? "Prvi radnici krajem leta" VIDEO

Ukoliko se narednih meseci potpiše finansijski ugovor o finansiranju izgradnje Moravskog koridora, prvi radnici mogli bi da se pojave krajem leta ili na jesen.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2019.

15:28

Kad će novi auto-put u Srbiji?
Foto: Prva, screenshot

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za Prva TV i podsetila na nedavne sastanke koje je imala u Londonu gde je razgovarala sa čelnim ljudima kompanije Behtel o načinu finansiranja Moravskog koridora u dužini od 110 kilometara, a čija je vrednost 800 miliona evra.

"Spremni smo da 'sutra', kada se potpiše ugovor o finansiranju, u narednih nekoliko meseci, sa dokumentacijom koju imamo počnemo radove i da vidimo radnike na terenu, krajem leta - jesen", rekla je Mihajlović.

Kaže da je rok za izvođenje radova na Moravskom koridoru najmanje dve i po godine.

Mihajlović je navela da očekuje da predstavnici kompanije Behtel i drugih finansijskih organizacija, kao i iz Amerike, sledeće nedelje posete Beograd gde bi kako je navela, oni trebalo da razgovaraju sa ministrom finansija, Sinišom Malim.

"Rekla bih da smo jako blizu toga da pričamo o tome kad će jednog trenutka početi radovi" kaže ministarka.

Ukazuje da se na projektno tehničkoj dokumentaciji za Moravski koridor radilo u protekle dve godine te da se za deo dokumentacije koja se tiče deonicu Južne Morave pravila potpuno nova dokumentacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: