Kad će novi auto-put u Srbiji? "Prvi radnici krajem leta" VIDEO

Ukoliko se narednih meseci potpiše finansijski ugovor o finansiranju izgradnje Moravskog koridora, prvi radnici mogli bi da se pojave krajem leta ili na jesen.

Izvor: B92 Beograd
Podeli
Foto: Prva, screenshot
Foto: Prva, screenshot

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za Prva TV i podsetila na nedavne sastanke koje je imala u Londonu gde je razgovarala sa čelnim ljudima kompanije Behtel o načinu finansiranja Moravskog koridora u dužini od 110 kilometara, a čija je vrednost 800 miliona evra.

"Spremni smo da 'sutra', kada se potpiše ugovor o finansiranju, u narednih nekoliko meseci, sa dokumentacijom koju imamo počnemo radove i da vidimo radnike na terenu, krajem leta - jesen", rekla je Mihajlović.

Kaže da je rok za izvođenje radova na Moravskom koridoru najmanje dve i po godine.

Mihajlović je navela da očekuje da predstavnici kompanije Behtel i drugih finansijskih organizacija, kao i iz Amerike, sledeće nedelje posete Beograd gde bi kako je navela, oni trebalo da razgovaraju sa ministrom finansija, Sinišom Malim.

"Rekla bih da smo jako blizu toga da pričamo o tome kad će jednog trenutka početi radovi" kaže ministarka.

Ukazuje da se na projektno tehničkoj dokumentaciji za Moravski koridor radilo u protekle dve godine te da se za deo dokumentacije koja se tiče deonicu Južne Morave pravila potpuno nova dokumentacija.

strana 1 od 269 idi na stranu