Prazan Prokop: Kroz stanicu dnevno prođe samo jedan međunarodni voz

Beograd -- Osam meseci nakon izmeštanja polazaka sa Glavne železničke stanice na stanicu Beograd centar u Prokopu, od 195 najavljenih polazaka dnevno, ostalo je samo 59.

Izvor: Blic, S. Dabić
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Naime, pre nešto manje od godinu dana, iz Srbija voza stiglo je saopštenje da će od 1. jula 2018. godine stanica Beograd centar u Prokopu biti polazna i dolazna stanica za vozove u međunarodnom i unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, te da će dnevno saobraćati čak 195 vozova, i to: 16 međunarodnih, 56 lokalnih i daljinskih, 90 vozova na liniji BG voza između Batajnice i Ovče, kao i 33 voza na liniji BG voza između Beograd centra i Resnika, piše Blic.

Od planiranih 123 polazaka BG voza, preostalo je tek 35 - 17 ka Batajnici, 17 ka Ovči i jedan ka Zemunu. Vidno redukovanim saobraćajem BG voza vreme između polazaka je sa pola sata, produženo na sat.

Pored BG voza, sa stanice Beograd centar dnevno krene još 19 regionalnih vozova, četiri brza i jedan putnički, što bi značilo da ima još svega 24 polazaka. Gradovi do kojih je i dalje moguće stići železničkim saobraćajem su: Valjevo (dva polaska dnevno), Niš (pet polazaka), Vršac (pet polazaka), Užice (tri polaska), Šid (šest polazaka) i po jedan polazak dnevno ka Prijepolju i Lapovu.

Naposletku, od 16 međunarodnih vozova, trenutno saobraća samo jedan i to voz za Austriju (Švarcov St. Veit).

strana 1 od 269 idi na stranu