Zaključavaju se kontejneri: Gde odložiti smeće ako nemaš ključ? VIDEO

Ove godine će u Beogradu početi ugradnja podzemnih kontejnera za koje će stanari okolnih zgrada imati ključ za otvaranje.

Srbija

Izvor: B92, Prva TV

Utorak, 05.02.2019.

18:31

Zaključavaju se kontejneri: Gde odložiti smeće ako nemaš ključ? VIDEO
Foto: Prva TV

U gradskoj upravi tvrde da problem prave ogromne količine nesortiranog đubreta koje u podzemne kontejnere stižu iz kafića, restorana i velikih trgovinskih prodavnica.

Građani u anketi Prve TV podozrivo gledaju na ovaj potez gradskih vlasti. Boje se nagomilavanja otpada oko zaključanih kontejnera. A neki navode da će često da se dešava da zaborave ključ.

Nadležni poručuju da su od ukupno 1.800 podzemnih kontejnera zamenili otprilike polovinu. Pored zaključavanja, novine su i da neki od njih, kao kontejneri na površini, budu namenjeni samo jednoj vrsti otpada, a imaće i GPS uređaje, koji će, kada dođe kamion za odnošenje smeća, signalizirati kolikoi je podzemni kontejner napunjen ili je možda zapušen.

Eksperiment počinje, kažu, uskoro na Vračaru. Od reakcije stanovnika tog dela prestonice zavisi hoće li se uz smeće ključevi nositi i u drugim delovima Beograda.

Više u video-prilogu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: