Vučić o velikoj investiciji: "Trenutno smo broj 1 u pregovorima"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se dobro odvijaju pregovori sa jednom velikom stranom kompanijom koja bi mogla da ima najveću investiciju u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.02.2019.

08:40

Vučić o velikoj investiciji:
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Kako je naveo, odluku o tome očekuje krajem aprila.

Vučić je rekao da smo trenutno broj jedan u pregovorima u odnosu na druge dve zemlje, članice EU, iz centralne i istočne Evrope.

Predsednik je za TV Hepi rekao da bi velika fabrika mogla da bude izgrađena u jednom od dva grada - u Pomoravlju i Šumadiji.

"To bi bila velika investicija i krajem aprila očekujem odluku", naveo je Vučić i naglasio da bi ta investicija bila značajna za celu Srbiju pošto bi ta kompanija izvozila u iz fabrike u Srbiji godišnje oko 4,5 milijarde evra.

Dodao je da su tu za nas ogromni brojevi i da bismo napravili veliki posao ako bismo uspeli da dovedemo tog investitora u našu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: