"Bez panike, za registraciju kola ne morate da uzmete slobodan dan"

Auto-moto savez Srbije obavestio je svoje članove i ostale vozače u Srbiji da će na svim tehničkim pregledima AMS S-a biti omogućena prodaja polisa kao do sada.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

AMSS je odbacio kao netačne napise u pojedinim medijima da će vozačima biti navodno potreban "slobodan dan" da bi registrovali svoje vozilo.

"Naprotiv, trebaće kao i do sada 30-ak minuta da završe kompletnu registraciju vozila na svim tehničkim pregledima AMS S-a", ističe se u saopštenju AMS S-a.

Kako se navodi, tehnički pregledi se ne mogu voditi isključivo ekonomskim interesom, jer je njihov osnovni cilj da je ispravno vozilo u saobraćaju, a "konkurentnost koja je više nego izražena u ovoj oblasti (preko 1.200 registrovanih tehničkih pregleda), doprineće nižoj ceni i boljoj usluzi na tehničkom pregledu".

AMS S dodaje da razume poslovnu odluku "određenih kolega da ubuduće neće prodavati polise osiguranja", ali istovremeno izražava ubeđenje da će "takvom odlukom postati apsolutno nekonkurentni i da će takva odluka, ako je uopšte bude, biti kratkoročna".

"Takođe, apelujemo na medije da ne prenose stavove pojedinih kolega kao generalne i jedinstvene, naprotiv to su stavovi nekolicine tehničkih pregleda, a nadamo se da će mediji koji su objavljivali ovakve tekstove, obavestiti javnost o tome od kada i koji tehnički pregledi ''neće izdavati polise osiguranja'', i tako dati korisnu informaciju vozačima u Srbiji da na tim mestima nije moguće produžiti kompletnu registraciju, kako ne bi gubili vreme posećujući ih, umesto da se stvara neosnovana nervoza kod vozača", kaže se u saopštenju AMS S-a.

strana 1 od 269 idi na stranu