Bugari aminovali: Turski tok kroz Srbiju

Bugarska je odobrila izgradnju Turskog toka, prenose tamošnji mediji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2019.

16:32

Bugari aminovali: Turski tok kroz Srbiju
(Foto: Thinkstock)

Bugarski mediji kao najnoviju vest prenose da je tamošnji tranzit gasa Bulgartransgas nakon prikupljanja obavezujućih ponuda za proširenje nacionalnog sistema za tranzit gasa od Turske do Srbije doneo konačnu odluku o investiranju u taj projekat.

Navodi se da je ta kompanija uspešno završila treću fazu ekonomskog testa od 1,4 milijarde evra koje se odnose na proširenje bugarske tranzitne gasne mreže do Srbije.

"Imamo jako dobre vesti. Ekonomski test za projekat proširenja gasne mreže uspešno je završen", izjavila je u parlamentu bugarska ministarska za energetiku Temenuška Petkova a prenosi Rojters.

I predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će izgradnja nastavka gasovoda Turski tok kroz Srbiju, od Rusije preko Turske i Bugarske, početi u narednih nekoliko nedelja, a možda čak i u narednih nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: