"Pogođena investicija, kvadrat na Zlatiboru 173 EUR"

Čajetina -- Opština Čajetina je preuzela imovinu Sportskog centra "Zlatibor” jer ne žele da brojne evrpske ekipe koje dolaze na pripreme gube jedini sportski centar.

Izvor: Glas zapadne Srbije
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prema rečima Milana Stamatovića, predsednika ove opštine, ova lokalna samouprava želi da ulaže u razvoj sportskog turizma.

"Ovo je još jedna investicija koja je potpuno finansirana iz opštinskog budžeta a u korist svih. Ovde nije cilj da opština Čajetina zarađuje, jer smo mi profitabilno preduzeće, nego da stvorimo ambijent našim investitorima i vlasnicima objekata na Zaltiboru da i oni zarade i profitiraju, a mi ćemo već indirektno preko plaćanja boravišne takse i poreza na imovinu", kazao je Stamatović za Glas zapadne Srbije.

Prema njegovim rečima, "Ovo je pogođena investicija jer je 9.200 kvadrata dobijeno za 1,6 miliona evra, a kada se to podeli to je nekih 173 evra po kvadratu".

"Na Zlatiboru po toj ceni ne može da se kupi kvadrat poslovnog prostora a ni stambenog. Ovom kupovinom dobili smo ozbiljnu investiciju koja će doneti zaradu, a i stabilnost u razvoju sportskog i turističkog kompleksa", navodi Stamatović.

Srbija

strana 1 od 281 idi na stranu