Ko sve stoji iza noćnih akcija i oduzimanja vozila?

Traje sukob firme CarGo i aktuelnog predsednika Udruženja taksista.

Srbija

Izvor: B92, Veèernje novosti

Petak, 25.01.2019.

16:27

Ko sve stoji iza noćnih akcija i oduzimanja vozila?
(Foto: Thinkstock)

Kompanija CarGo dostavila je medijima dopis kojim optužuju Aleksandra Bjelića, predsednika Saveza udruženja taksista Srbije. Prema njihovim navodima, on je koordinirao radom pet državnih i gradskih organa u nelegalnim noćnim akcijama protiv njihovih vozača.

Dok pozivaju nadležne da "ispitaju ko je dao ovlašćenje šefu taksi kartela Aleksandru Bjeliću da bude na čelu saobraćajaca, komunalnih policajaca i inspektora u akcijama oduzimanja automobila", Bjelić odgovara da napad ima političku pozadinu i da već sa advokatima sprema krivične prijave.

"Ko je zapravo Aleksandar Bjelić, čovek koji se predstavlja kao predsednik Saveza udruženja taksista Srbije, i da li je šef taksi mafije dobio i zvaničnu javnu funkciju", pitaju se iz kompanije CarGo. "Ističemo da Bjelić ima tri prijave, čije uručenje izbegava tako što je naveo fiktivnu adresu stanovanja. Osim toga, nije plaćao poreze i bio je u blokadi više od dve godine, čak 769 dana. Bjelić nema legitimitet, ni bilo kakvo zakonsko pravo da rukovodi radom državnih organa. Iz tog razloga nećemo se dogovarati sa taksi kartelom van očiju javnosti, kako nam je ponuđeno".

Navode da su na strani građana, od kojih su, tvrde, dobili veliku podršku i obećanje da će izaći na ulice. Međutim, zasada će, kažu, probati da se bore kroz institucije, jer još veruju u pravosuđe.

Pozadina ozbiljnih optužbi je politička, tvrdi Aleksandar Bijelić, koji je iznenađen ovakvim ličnim napadom, prenose Večernje novosti.

"Čim pozivaju građane da izađu na ulicu, jasno je da su dobili podršku onih koji su protiv ove vlasti", ističe Bjelić. "Da li ja imam neke prijave i da li sam platio porez, to ćemo lako dokazati na sudu. Sve svoje obaveze izmirujem na vreme i niti rukovodim, niti imam upliva u rukovođenje radom državnih organa. Od 1. februara, CarGo će poslovati nelegalno, jer nisu našli način da se prilagode izmenama Zakona o prevozu putnika, i zato ovo rade. A moju legitimnost potvrđuju svi pečati koji se nalaze u Savezu i potpisi svih taksi udruženja iz cele Srbije".

Kompanija CarGo saopštila je da postoje dokazi da je poslovni račun predsednika Udruženja taksista Srbije bio blokiran zbog neplaćanja poreza. CarGo je objavio dokument Agencije za privredne registre (APR), koji, kako se navodi u saopštenju, pokazuje da je Bjelić više od dve godine izbegavao plaćanje poreza zbog čega je pokrenut postupak za oduzimanje PIB-a, ali je i obustavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: