Vučić rezervisan prema signalima iz Prištine: Pritisci sve veći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskazao je rezervu prema signalima iz Prištine o mogućem ukidanju taksi od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 25.01.2019.

10:30

Vučić rezervisan prema signalima iz Prištine: Pritisci sve veći
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Ne verujem da će lako da ukidaju takse, ali se nadam da hoće", rekao je Vučić novinarima u Davosu.

On je rekao da je pritisak iz međunarodne zajednice u tom pravcu sve veći, ali i podsetio da je Priština mnogo puta do sada pokazala da se ne drži dogovora, te da ga je iskustvo naučilo da se albanskim zvaničnicima ne može verovati.

Dešavalo se, kaže, da se postigne nekakav dogovor sa Prištinom, koji oni vrlo brzo prekrše i da je pitanje kome može da veruje.

"Sedite u petak i nešto se dogovorite, u ponedeljak se dogodi nešto sasvim suprotno. U petak smo sedeli sa prištinskom delegacijom, a u ponedeljak su hapsili Marka Đurića. Onda se pitate kome možete da verujete", rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu Hašima Tačija da mlađim generacijama duguje sporazum sa Srbijom, Vučić je rekao da prištinski zvaničnici imaju lepe poruke pred svetom, a da u Prištini imaju sasvim drugačiju priču.

"To su njihove igre. Svi mi dugujemo mlađim generacijama koje dolaze mir i rat nas nigde neće odvesti, ali treba to da kaže i svom stranačkom kolegi Kadriju Veseljiju", rekao je Vučić i istakao da se Beograd zalaže za mir i za nastavak razgovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: