Ministarstvo se oglasilo: Nacrt Zakona još uvek nije usvojen

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja oglasilo se povodom Nacrta Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

20:21

Ministarstvo se oglasilo: Nacrt Zakona još uvek nije usvojen
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zbog teksta koji je objavljen u jednim dnevnim novinama, a koji je naš sajt preneo pod naslovom "Proširuje se pravo na penziju - konsenzus posle mnogo godina", u celosti prenosimo demant Ministarstva.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštava da je Nacrt Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica još uvek u radnoj verziji, koja podrazumeva prosto sublimiranje 12 postojećih Zakona, četiri uredbe, jedne odluke i četiri protokola u jedan krovni Zakon.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da će nakon izrade ovakvog Zakona biti sprovedena javna rasprava tokom koje će biti i razgovora o dodatnim pravima, a u skladu sa mogućnostima države.

„Nacrt Zakona je u radnoj verziji, stoga se ne može govoriti o definitivnim rešenjima. Tendenciozno plasirana informacija na naslovnoj strani jednih dnevnih novina je netačna. Kada sve budemo sublimirali u jedan Zakon, biće sprovedena javna rasprava. Sve što radimo radimo transparentno, te će javnost biti uključena, a time i obaveštena ukoliko bude bilo nekih promena u Zakonu“, rekao je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: