Dovitljivi: Evo kako su "divlji" taksisti varali Beograđane VIDEO

U Beogradu, bez dozvole građane prevoze više stotina "divljih taksista", neki od njih su legalni, ali nemaju dozvolu da prevoze putnike u prestonici.

Srbija

Izvor: B92, Prva TV

Sreda, 23.01.2019.

19:52

Dovitljivi: Evo kako su
Foto: Thinkstock

Naime, reč je prevoznicima koji poseduju dozvolu iz Apatina. Takvih je tokom 2018. bilo tačno 176 koji su uhvaćeni u prekršaju.

U prethodnom periodu, od novembra, gradska inspekcija i Komunalni policija, redovnom kontrolom zaustavila je 25 prevoznika koji su taksirali bez dozvole ili sa papirima iz Apatina. Tim vozačima je privremeno oduzeto vozilo, a za nelegalni prevoz građana dobili su prijavu.

- Mnogi vozači bez dozvole se prijave da žive u Apatinu. Od te opštine uzmu taksi dozvolu, a onda se opet prijave u Beogradu. Pa tako imamo 50 vozača koji su prijavljeni na jednu adresu - za Prva TV priča Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije.

Više u video prilogu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: