Veselji traži da mu se smanji koeficijent plate

Predsednik Skupštine Kosova je od parlamentarne komisije za javnu upravu zatražio da se predsedniku predlogom zakona o platama koeficijent smanji od 11 na devet

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 22.01.2019.

19:57

Veselji traži da mu se smanji koeficijent plate
(Foto: Thinkstock)

Po koeficijentu 11 platu predsednika skupštine je 2.630 evra, dok bi sa koeficijentom 9 ona iznosila 2.150 evra, odnosno bila bi manja za 480 evra.

Predsednik kosovskog parlamenta je ocenio da je njegov zahtev značajan korak u okviru reforme javne administracije, nivelacije plata i ostvarivanja zahteva raznih sektora za obezbeđenje budžetske stabilnosti. On je dodao da je njegov zahtev u skladu sa realnom socijalnom i ekonomskom situacijom u zemlji.

Umanjenje plate predsednika parlamenta bi imalo za posledicu smanjenje plata poslanika ali i drugih visokih političkih i službenika u javnoj administraciji na Kosovu, pošto je njegov položaj, uključujući premijera, drugi po rangu u institucijama Kosova.

U predlogu zakona najveći koeficijent, 12 ima predsednik Kosova i njegova bi plata prema sadašnjem predlogu je 2.870 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: