Tri godine posle prodaje Železare: Niče industrijski park u Smederevu

Ministar privrede Goran Knežević sastao se sa predsednikom kineske Hbis grupe Ju Jongom, sa kojim je razgovarao o kineskim investicijama u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.01.2019.

19:10

Tri godine posle prodaje Železare: Niče industrijski park u Smederevu
(Foto: Thinkstock)

Poseban osvrt bio je na projektu izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu.

Knežević je poručio da prijateljstvo dve zemlje ima dugu tradiciju, a Kina je najvažniji ekonomski partner Srbije na azijskom kontinentu.

On je podsetio da se ove godine navršava tri godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora za Železaru Smederevo, između Vlade Srbije i kompanije Hestil Srbija (Hesteel Serbia Iron & Steel).

''''Ovom investicijom i to u jedan od najvažnijih sektora industrije, strateško partnerstvo između Srbije i Kine uzdignuto je na viši nivo'''', poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, izgradnja industrijskog parka u Smederevu predstavlja uvod u novo strateško partnerstvo.

Predsednik kineske Hbis grupe Ju Jong je poručio da ta kompanija podržava projekat izgradnje ovog parka.

''''Hbis grupa će kontinuirano podržavati i ubrzati izgradnju Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu. Budući da su naše dve strane do sada imale veoma uspešnu saradnju, verujem i u projekat izgradnje industrijskog parka. To će doneti ne samo ekonomsku korist, već će takođe unaprediti i lokalnu ekonomsku infrastrukturu'''', rekao je Ju Jong.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: