Toplana ne greje, direktor dao otkaz, računi se umanjuju...

Direktor kruševačke Gradske toplane Dragan Azdejković podneo je ostavku, kao moralni čin, zbog problema u grejanju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

15:42

Toplana ne greje, direktor dao otkaz, računi se umanjuju...
(Foto: Thinkstock)

On je o tome obavestio gradonačelnicu Kruševca Jasminu Palurović.

"Podnosim ostavku kao moralni čin zbog svega što se dešavalo u januaru. Na početku grejne sezone sam rekao da ćemo imati mnogo problema sa kotlovima i ništa nisam slagao, rekao sam i da ćemo učiniti sve napore da u rekordnom roku otklanjamo probleme i sem 12. januara svaki put smo u okviru 24 sata otklonili probleme", kazao je direktor Toplane Dragan Azdejković na konferenciji za novinare sazvanoj tim povodom.

On je zahvalio radnicima Toplane za, kako je rekao, sve što su radili kako bi građani imali grejanje i dodao da potpuno razume da je teško kada u stanovima nije adekvatna temperatura. Azdejković je podsetio da je rukovodstvo Toplane od prethodnika nasledilo šest miliona evra kredita, dok je godišnji prihod tog preduzeća oko pet miliona.

"Najviše me pogađa što oni koji su najglasniji u kritikama na račun Toplane jesu u stvari najodgovorniji za ovo stanje jer su ti ljudi doveli Toplanu 2012. godine na rub propasti i bili spremni da je privatizuju", rekao je on.

Saopštio je i da je zbog problema u grejanju odlučeno da se računi smanje do 20 posto.

Jedan od dva kotla u centralnom toplotnom izvoru, sa koga se snabdeva oko 5.000 korisnika Gradske toplane, od početka grejne sezone procurio je sedam-osam puta, što znači da je tih dana grejanje bilo na minimumu. Do problema sa kotlovima, starim inače više od tri i po decenije, došlo je, kako je Azdejković ranije objasnio, jer ih Toplana nije remontovala pred grejnu sezonu zato što je Evropska unija zabranila izvoz cevi potrebnih za to. Rešenje nastalog problema će, kako je Azdejković danas kazao novinarima, najverovatnije biti u postavljanju malih kotlarnica koje bi trebalo da omoguće distribuciju tople vode u daljim delovima grada.

Na tome će, kako je naveo, raditi tim predvođen novim direktorom, koji bi uskoro trebalo da formira gradonačelnica Kruševca.

Inače, od početka grejne sezone građani su preko društvenih mreža iznosili brojne kritike rada Toplane. Takođe, kruševački odbor Narodne stranke je u nedavnom saopštenju naveo da će, ukoliko se nastavi loše grejanje, sačiniti pravne timove koji će prikupljati pritužbe sugrađana, kao i da će pozvati Kruševljane na protest ispred Gradske uprave, dok je Gradski odbor Levice Srbije u ranijem saopštenju zatražio momentalnu ostavku Azdejkovića i odgovornost svih aktera koji su "doveli do ovakvog katastrofalnog stanja" u poslovanju Toplane i grejanju građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: