Han dao ponudu Kosovu u zamenu za ukidanje takse?

Evropski komesar Johanes Han dao je ponudu kosovskim institucijama u zamenu za ukidanje takse od 100 odsto za robu iz Srbije i BiH, javlja Klan Kosova.

Srbija

Izvor: RTS

Utorak, 22.01.2019.

11:42

Han dao ponudu Kosovu u zamenu za ukidanje takse?
Foto: Thinkstock

Kako navodi taj medij, Han je konkretnu ponudu dao uoči današnjeg susreta predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija, premijera Hašima Tačija i ambasadora SAD u Prištini Filipa Kosneta, prenosi RTS.

Ponuda uključuje uklanjanje imena Unmik iz CEFTA sporazuma i ponovno pregovaranje o trgovinskim odnosima između uključenih strana i rešavanje sporova oko registracije vozila.

Privremene prištinske institucije uvele su 21. novembra prošle godine takse na robu iz Srbije i BiH. Poslednjih dana porasli su pritisci, pre svega iz SAD, da se takse ukinu.

Kosovski zvaničnici i dalje navode da je uslov za ukidanje takse priznavanje Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: