DRI: RTS je subjekt revizije po našem planu

Državna revizorska institucija saopštila je da odluka da RTS bude subjekt revizije u 2019. godinu predstavlja deo usvojenog Programa revizije za 2019. godinu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.01.2019.

17:20

DRI: RTS je subjekt revizije po našem planu
Foto: Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju, to nije rezultat dopisa koji je Upravni odbor te medijske kuće uputio na adresu DRI, a sa zahtevom da se sprovede kontrola poslovanja javnog medijskog servisa.

Time je DRI demantovala informaciju da je svoju komisiju poslala u RTS na poziv njihovog Upravnog odbora, kako je to RTS objavila na svom sajtu.

"DRI samostalno odlučuje o subjektima revizije, predmetu, obimu i vrsti revizije, vremenu početka i trajanja revizije, odnosno DRI samostalno planira, sprovodi i izveštava o izvršenoj reviziji, prema Ustavu Republike Srbije i Zakonu o Državnoj revizorskoj instituciji, navodi DRI u saopštenju koje je dostavljeno medijima", navodi se u saopštenju ove kuće.

DRI napominje da ta institucija svake godine primi mnogo zahteva od fizičkih lica, pravnih lica, udruženja, državnih organa i drugih, za sprovođenje revizije, te da je moguće da se nekada podudari zahtev sa odlukom o subjektu revizije, ali dodaju da to ne daje za pravo nikome da tvrdi da je na njegov zahtev odlučeno o reviziji.

Takođe, DRI demantuje informaciju da je "generalni državni revizor Duško Pejović doneo odluku da Državna revizorska komisija od 14. januara do 15. novembra 2019. godine sprovede reviziju pravilnosti poslovanja RTS-a tokom 2018. godine".

Državna revizorska institucija, kako navode, sprovešće reviziju pravilnosti poslovanja RTS-a u navedenom periodu za 2018. godinu na osnovu odluke Saveta, kao najvišeg organa DRI, a zaključak o sprovođenju revizije potpisao je generalni državni revizor u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: