Komisija odobrila: Irci preuzimaju dve fabrike u Srbiji

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je irskoj kompaniji Grupa Smurfit Kapa preuzimanje Fabrike hartije Beograd i fabrike Avala Ada u Beogradu.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.01.2019.

12:38

Komisija odobrila: Irci preuzimaju dve fabrike u Srbiji
Foto: Thinkstock

Кomisija je zaključila da se nakon te kupovine u Srbiji neće promeniti tržišna struktura na tržištu materijala za izradu kutija od talasastog kartona, kao ni tržište samih kutija od talasastog kartona, navedeno je na sajtu Komisije.

Grupa Smurfit Kapa, koja je jedan od najvećih proizvođača papirne ambalaže u svetu, objavila je u novembru prošle godine da je postigla dogovor o preuzimanju Fabrike hartije Beograd i fabrike Avala Ada iz Beograda.

Dve fabrike je prodala srpska kompanija Kapa star (Kappa Star) za 133 miliona evra.

Smurfit Kapa je najavila da će proširenje poslovanja u jugoistočnoj Evropi obezbediti potpunu integraciju u procesu pakovanja u tom delu sveta.

Ta irska kompanija ima oko 46.000 zaposlenih, na približno 370 proizvodnih lokacija u 33 države i sa prihodom od 8,6 milijardi evra u 2017. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: