Srbija i svemir: Laicima naučna fantastika, šta kažu stručnjaci ANKETA

Upotreba nuklearne energije u mirnodopske svrhe, izgradnja centra za nuklearne tehnologije i saradnja u oblasti istraživanja i korišćenja kosmičkog prostora.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2019.

08:00

Srbija i svemir: Laicima naučna fantastika, šta kažu stručnjaci ANKETA
Foto: Thinkstock

To su tri dokumenta od ukupno 26 koliko ih je potpisano između Srbije i Rusije prilikom posete predsednika Vladimira Putina.

Za laike - naučna fantastika, a šta kažu stručnjaci, kakav potencijal imamo u ovim oblastima, zašto je važna saradnja sa Rusima, koliko smo angažovani u međunarodnim institucijama, jesu li svemir već podelile velike sile, u kom pravcu napreduje svet kada je reč o nuklearnoj tehnologiji, samo su neka od pitanja u Jutru Prve TV za prof. dr Jovana Puzovića, profesora nuklearne fizike na Fizičkom fakultetu u Beogradu i tim lidera u Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja CERN, Bojana Radaka, pomoćnika direktora Instituta za nuklearne nauke "Vinča", Milana Stojanovića, iz Astronomske opservatorije Beograd i Marka Pajovića, iz fondacije "Serbian kejs for spejs".

Pitamo i vas:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: