Ovaj grad u Srbiji od danas ima besplatan prevoz

Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma izjavio da će se od danas, svi građani voziti besplatno autobuskim prevozom.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 20.01.2019.

10:28

Ovaj grad u Srbiji od danas ima besplatan prevoz
(Foto: Thinkstock)

"Od nedelje na teritoriji grada Jagodine, što podrazumeva sva sela i grad, svih 80 000 građana voziće se besplatno autobuskim prevozom. Na teritoriji grada Jagodine već 14 godina se besplatno voze đaci i penzioneri, a od 20. jaunara svi. To znači da će svakoj porodici, koja ima četvero, petoro članova, a od toga 2 đaka, na mesečnom nivou ostati u kućnom budžetu od 12 000 do 15 000 dinara. Zamolili smo sve poslodavce da nikome ne ukidaju putne troškove i to je direktna pomoć svakom čoveku i to praktično za zaposlene znači povećanje plate, jer će se voziti besplatno, a primaće putne troškove", izjavioje predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, prenose Večernje novosti. ...

"Odakle su nam pare za sve to. Štedimo. Jagodina je jedini grad gde ni članovi gradskog veća ni odbornici ne primaju ni plate ni dnevnice. Imamo pravo na 15 članova Gradskog veća i to je ušteda na mesečnom nivou od 1 700 000 do 2 000 000 dinara. Takođe imamo pravo da zaposlimo 27 komunalnih policajaca, a mi smo odlučili da Jagodina nema komunalnu policiju i to na mesečnom nivou znači uštedu od 1 800 000 do 2 500 000 dinara", kaže on..

"Nema kafanskih računa, nema roming računa za mobilne telefone i svi su mobilni telefoni limitirani za funkcionere grada Jagodine.Ova 2019. godina će biti bolja nego 2018. godina jer će kroz sva davanja i privilegije kućni budžet građana na teritoriji grada Jagodine biti još veći", poručio je Marković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: