"Kažu - to su Vučićeve vražje kočije. Nisu, to su divne letelice"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ove godine Srbija nabaviti novih helikoptera koliko ih nije imala u prethodnih 30 godina.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

13:35

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

"Naručili smo i od Rusije očekujemo sedam helikoptera. Četiri su Mi-35, koji su među najmodernijim i najboljim borbenim helikopterima, nazivali su ih u regionu 'Vučićevim vražjim kočijama'. To nisu kočije već divne letelice. I nabavićemo tri Mi-17, to su transportni naoružani helikopteri", kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

"Kad dodate devet hilikopetar od Erbasa H-145 koji stižu ove godine, Srbija će dobiti više helikoptera ove godine nego što ih je imala u prethodnih 30 godina. To dovoljno govori o stanju našeg budžeta i naših javnih finansija", kazao je Vučić.

On je kazao da smo uradili dalju modernizaciju do plus 4 nivoa naših 14 MIG-ova 29 i nabavku radarskih sistema.

"To su lovci, čuvaju nebo i štite nebo od svih uljeza i suština je ko će koga pre da vidi, rakete su manje više iste, zato smo posebno uložili u te radarske sisteme. Sve bi trebalo da bude gotovo do sredine 2020. godine, naša odbrambena moć će biti daleko veća", naveo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: