"Imaćemo najbržu prugu u regionu, vozom 200 km/h"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da će Srbija imati najbržu prugu u ovom delu regiona, kojom će se od Beograda do Budimpešte ići 200 km na sat.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.01.2019.

17:39

(Foto: Thinkstock)

Mihajlović je za RTS rekla da će jedan deo novca iz ugovora koji su srpske i ruske železnice potpisale otići u elektrotehničke radove.

Prema njenim rečima, srpske i ruske železnice su potpisale i ugovor o izgradnji dispečerskog centra vredan 127 miliona evra.

"Dispečerski centar znači da konačno imamo upravljanje železničkim sistemom i saobraćajem i taj centar će biti u Srbiji. Upravljaćemo kompletnim saobraćajem", rekla je Mihajlović.

Ona je ponovila da je prošle godine završeno 77 kilometara barske pruge, kao i da se trenutno priprema dokumentacija za deo pruge od Crne Gore.

"Očekujemo da 2020. godine počnu ti radovi", rekla je Mihajlović.

Ugovor za projektovanje i izvođenje radova na izgradnji železničke infrastrukture Srbije i izgradnju jedinstvenog Dispečerskog Centra za upravljanje saobraćajem vozova u Srbiji između kompanija Infrastruktura Železnice Srbije i RŽD Internešenel, potpisan je ranije danas u Vladi Srbije.

Ugovor vredan 230 miliona evra potpisali su generalni direktor RŽD Internešenel Sergej Pavlov i generalni dirketor Infrastrukture Zzeleznice Srbije Miroljub Jevtić u prisustvu potpredsednice Vlade i ministarke saobraćaja, građevinarstva, infrastrukture Zorane Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

8 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: