Sertifikat Rusima - položili ispit na srpskim prugama

Ruska kompanija RŽD Internešenel dobila je potpisane sertifikate o uspešnom završetku garantnog roka za dve rekonstruisane deonice u Srbiji.

Srbija

Izvor: Sputnik

Četvrtak, 17.01.2019.

08:55

Sertifikat Rusima - položili ispit na srpskim prugama
Foto: Thinkstock

Reč je o deonicama Panevropskog saobraćajnog Кoridora 10, na kojima su radovi završeni 2015. godine: Sopot Кosmajski - Кovačevac (18 km) i Ruma - Golubinci (18 km), piše Sputnik.

Nakon rekonstrukcije koju je izvela ruska kompanija, dozvoljena brzina saobraćaja vozova ovde je podignuta sa 30 na 120 km/h.

Završetak garantnog roka obavljen je u potpunosti u skladu sa međunarodnom građevinskom praksom. Za vreme korišćenja, nove železničke pruge su u punoj meri izdržale obračunska opterećenja i obezbedile neprekidan saobraćaj vozova sa ciljanom brzinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: