Vučić istakao temu Turskog toka: "Naša očekivanja su velika"

Srbija je pouzdan partner Rusiji, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu ruskoj agenciji Tas uoči posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

18:17

Vučić istakao temu Turskog toka:
Foto: Thinkstock

"Ja to mislim, ja to radim tako, ja ne lažem, možda se nekom ne sviđaju moje reči, ali ja mislim da smo pouzdan partner Rusiji. Kada kažem 'da' predsedniku Putinu, onda mi to i uradimo", rekao je Vučić.

"I kada kažem u Vašingtonu i Briselu da nećemo i da ne želimo da uvedemo sankcije Rusiji - to je istina i fer", kaže srpski predsednik.

Govoreći o sutrašnjoj Putinovoj poseti on, na pitanje kakva očekivanja ima, kaže:

"Za nas je to velika poseta, koja ima izvanredan značaj.... Naša očekivanja su velika. Treba da bude potpisano mnogo sporazuma. Trenutno je na listi 21 sporazum, a to su samo oni glavni, a ima i drugih. Ovi sporazumi imaju značaj i za Rusiju."

Posebno je istakao značaj projekta "Turski tok" i izgradnje interkonektora kroz Bugarsku preko kojeg će Srbija dobiti gas.

Takođe je ukazao da će nekim sprazumima prvi put biti dat impuls za saradnju u oblastima, gde to ranije nije bio slučaj - posebno kada je reč o digitalnim tehnologijama, saradnji u inovacionoj oblasti, primeni nuklearne energije u mirnodopske svrhe.

Kaže i da robna razmena između dve zemlje može da bude znatno veća:

"Ne znam čija je to krivica, ali treba da radimo još upornije", kaže Vučić.

"Ono što mi treba da radimo jeste da povezujemo ljude i kompanije, kada budemo u tome uspeli - a očekujem da se to desi za dve-tri godine, ostvarićemo ekonomski bum i dodatni napredak u razvoju naših odnosa. I zato je poseta Putina od izuzetnog značaja", ističe Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: