"Srpska i kosovska strana da se ugledaju na Francusku i Nemačku"

Predsednik kosovske privredne komore, Agim Šahini, kaže da je delimično ukidanje stopostotno uvećane takse na robu iz Srbije doneta na njihov predlog.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

16:20

Foto: Thinkstock

"U tom trenutku na carini je bilo robe u vrednosti više od miliona evra. Mi smo zahtevali od vlade i premijera da se sva ta roba oslobodi takse i pusti u slobodnu prodaju. To je učinjeno, što je dobro, jer je reč o kvarljivoj robi zbog čega bi gubici bili još veći i na jednoj i na drugoj strani", rekao je Šahini za RTK2.

Reagujući na zahtev Stejt departmenta da Priština odmah ukine takse na robu iz Srbije i BIH, Šahini kaže da je u ovom trenutku najbitnije da, kako je kazao, "i jedna i druga strana razgovaraju i dođu do prihvatljivog rešenja".

"Mislim da i srpska i kosovska strana treba da sednu i razgovaraju, ali ne samo reda radi, već da reše problem. Neka se ugledaju na Evropu i slede primer Nemačke i Francuske koje su godinama ratovale, imale velike žrtve, a sada rade bez bilo kakvih problema i prepreka", naglasio je Šahini.

Inače, u kosovskoj privrednoj komori je registrovano 13.000 preduzeća, od kojih veći deo svoje proizvodnje izvozi u zemlje okruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: